File problemen op de TF-1 in het zuiden van Tenerife

Pedro Martin burgemeester van Guia de Isora
José Julián Mena burgemeester van Arona
José Miguel Rodriguez Fraga Burgemeester van Adeje

File problemen op de TF-1 in het zuiden van Tenerife

en de problematische toegangswegen naar Los Cristianos

De burgemeesters van het Zuiden van Tenerife klagen de “zeer ernstige nalatigheid” van de minister van Openbare Werken aan

De burgemeesters en raadsleden van Arona, Adeje en Guía de Isora (PSOE) beweren tegen het “onvermogen” van het ministerie van openbare werken  om belangrijke wegenbouwprojecten uit te voeren.

JUAN CARLOS MATEU 06/11/2018 · UPDATE 02:45

 

De regionale wethouder voor openbare werken wordt geplaagd door kritiek uit het zuiden. Gisteren ondervroeg de Kring van Werkgevers en Professionals, Pablo Rodríguez, voor zijn “herhaalde inbreuken” en voor het nemen van “het pad om niets te verwezenlijken in de regio tot september 2019”.

 

De drie burgemeesters van Arona, Adeje en Guia de Isora hebben het uitgeschreeuwd dat de regering van de Canarische Eilanden niet reageerde om een einde te maken aan het ernstige probleem van de mobiliteit van duizenden mensen, die elke dag naar en van hun werk moeten.

 

De besluiten van de aanleg van een derde rijvak van de TF-1 en de nieuwe toegang tot Los Cristianos en de verbetering van de secundaire wegen zitten nog steeds vast. Tot verontwaardiging van de gemeenteraadsleden in het zuiden en de aannemers, die reeds de aanbestedingen hebben ingediend en nog wachten op de beslissingen welke onderneming deze werken voor zijn rekening mag nemen.

 

De burgemeester van Guía de Isora en de secretaris-generaal van de PSOE Tenerife, Pedro Martin, beschouwt dit als een “zeer ernstig gebrek aan actie” door de regering van de Canarische eilanden. “Het falen van de Canarische coalitie in verbande met de mobiliteit van het eiland is meer dan duidelijk. Het jaar afronden zonder de deze werken te hebben gestart, aangekondigd voor oktober 2018 en herhaalde beloften van het minister van openbare werken en de president van de cabildo, bewijst het onvermogen van het ministerie van openbare werken, om het plannen en uitvoeren van projecten, niet te kunnen verwezenlijken. ”

 

Pedro Martín benadrukt dat, Dit probleem in het noorden en het zuiden zo niet kan doorgaan. ” De burgemeester van Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, geeft aan dat “het gebrek aan planning bij degenen die aan het hoofd staan ​​van de regering en de Cabildo in de afgelopen 30 jaar zeer ernstig is. We blijven last hebben van verouderde infrastructuren die elke dag onhoudbare situaties veroorzaken voor duizenden burgers. De nalatigheid van de huidige minister van Openbare Werken is de erfenis die hij heeft ontvangen van de canarische coalitie en van een regering, die niet aan zijn plichten heeft voldaan aan het Zuiden. ” Rodríguez Fraga zegt dat we ,Pablo Rodríguez, niet eens kennen, omdat hij zich nooit heeft vertoond om onze regio te bezoeken en om de problemen waar te nemen.” In die zin vindt hij dat de burger zich vergeten voelt door een uitvoerende macht van de Canarische eilanden die geen oplossingen biedt voor belangrijke zaken als vervoer, wegen en infrastructuur”.

 

Voor de burgemeester van Arona, José Julián Mena, “dreigt deze slordigheid van de regering de economische ontwikkeling van de zuidelijke regio te wurgen. Hij betreurt het dat de minister van Openbare Werken “niet alleen” niet is begonnen met een ontwerpwerk, maar dat er ook geen opgestelde projecten zijn”. Mena beschouwt het als een “authentiek spijt” dat  het in het zuiden onmogelijk lijkt om iets eenvoudigs te ondernemen als de uitbreiding van een snelweg, om nog maar te zwijgen van de sluiting van de Insular Ring of de integrale hervorming van de toegang tot Los Cristianos Gevraagd naar het treinproject tussen de hoofdstad en Adeje, is de burgemeester van mening dat de gemeente Arona met de grootste bevolking in het zuiden een “science fiction-benadering” lijkt te zijn.

 

Zelfs de president van de Cabildo, Carlos Alonso, heeft niet geaarzeld om Pablo Rodríguez te bekritiseren, nadat hij dagen geleden zei dat de politieke kritiek die hij krijgt voor files in Tenerife, niet rechtvaardig zijn. Alonso beschreef in verklaringen aan de netwerk van de World Travel Market in Londen, dat de uitspraken van de verantwoordelijken van het ministerie van Openbare Werken als “zeer ongelukkig zijnde”.

 

“De wachtrijen van onopgeloste mobiliteitsproblemen op het eiland Tenerife zijn een probleem en moeten worden opgelost door alle overheidsfunctionarissen, en ook ik zelf , zegt de president Alonso, heb zeker een deel van de verantwoordelijkheid. Maar vooral Pablo Rodríguez, die de verantwoordelijke is in deze zaak,  moet oplossingen zoeken en niet de personen bekritiseren die hem bekritiseren.

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.